Măştile, OBLIGATORII în toate spaţiile publice. Măsura se aplică de luni

Autorităţile din Hong Kong au instituit luni obligativitatea purtării măştilor în toate locurile publice, precum şi în mijloacele de transport în comun, după ce regiunea a confirmat o creştere record a numărului de noi cazuri de COVID-19, informează DPA.

20 iul. 2020, 10:42
Măştile, OBLIGATORII în toate spaţiile publice. Măsura se aplică de luni

Hong Kong a raportat luni 73 de noi cazuri, totalul ajungând la 1.959. Duminică, autorităţile au confirmat 108 cazuri noi, un record zilnic de creşteri de la debutul pandemiei.

Regiunea semiautonomă a înregistrat un număr de 12 decese legate de noul coronavirus. Autorităţile desfăşoară o campanie de testare în masă acolo unde au izbucnit focare la nivel local şi vor demara acţiuni de igienizare în zone şi industrii care au fost declarate ca având risc ridicat.

Şoferii de taxi, personalul azilurilor de bătrâni, angajaţii industriei de catering şi operatorii din domeniul managementului proprietăţii vor fi testaţi masiv, au precizat autorităţile din domeniul sanitar.

Masca de protecţie, obligatorie şi în locuri publice. Decizia se aplică de săptămâna viitoare

Şcolile vor rămâne închise cel puţin până la sfârşitul lui august, măsură care îi va afecta pe cei care îşi aşteaptă rezultatele examenului de bacalaureat (Diploma in Secondary Education – DSE), programate să fie date miercuri publicităţii.

Noi restricţii de călătorie au intrat în vigoare de la 22 iulie pentru cei care vin din zone considerate cu risc crescut, după ce regiunea a raportat în iunie 234 de cazuri importate.

Persoanele care vin din Bangladesh, India, Indonezia, Nepal, Pakistan, Filipine şi Africa de Sud trebuie să prezinte un test cu rezultatul negativ înainte de a li se permite intrarea în ţară.

Călătorii trebuie de asemenea să prezinte o scrisoare oficială de la guvernul ţării din care provin care să aprobe testul, alături de dovada unei rezervări pentru 14 zile la un hotel din Hong Kong. În caz contrar, aceştia riscă o amendă de 10.000 de dolari din Hong Kong (1.290 de dolari americani).

Operatorii aerieni sunt responsabili pentru a se asigura că pasagerii îndeplinesc aceste condiţii, riscând altfel o amendă de 50.000 de dolari din Hong Kong.