Măsura carantinei în Sibiu, prelungită cu 7 zile

Autoritățile din Sibiu au decis că prelungească carantinarea cu încă șapte zile. Măsura vizează municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu.

27 nov. 2020, 19:45
Măsura carantinei în Sibiu, prelungită cu 7 zile

Carantină Sibiu

. De asemenea, se instituie măsura de carantină zonală în localitatea Mârșa.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă) pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Carantină Sibiu. Modificări în noua hotărâre:

În ceea ce privește schimbările adoptate în aceste hotărâri față de cele anterioare, facem următoarele precizări:

• În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)
• Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.
• În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Textul complet al Hotărârilor nr. 96, 97, 98 și 99, modelul pentru Declarația pe propria răspundere, modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate precum și modelul de adeverință de la angajator, se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

Citiți și Incidenţa coronavirus 27 noiembrie. Constanţa are cea mai mare rată de infectare COVID. Situaţia la Bucureşti