Măsură de URGENȚĂ, în SUA: Angajaţi din sectoare esenţiale expuşi la coronavirus, dar nesimptomatici, pot reveni la lucru

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a anunţat reglementări care permit revenirea la lucru a angajaţilor din sectoare esenţiale care au fost expuşi la coronavirus, dar nu prezintă simptome, relatează Fox News, anunță MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 19:47
Măsură de URGENȚĂ, în SUA: Angajaţi din sectoare esenţiale expuşi la coronavirus, dar nesimptomatici, pot reveni la lucru

Redfield a afirmat că noile măsuri au rolul „revenirii la lucru a angajaţilor din sectoare esenţiale, pentru a nu exista lipsă de forţă de muncă în industrii-cheie” precum servicii de urgenţă, servicii medicale, aprovizionarea cu alimente şi altele.

De asemenea, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor încurajează angajatorii să măsoare zilnic temperatura angajaţilor şi să îi trimită acasă pe cei care au simptome de Covid-19. În plus, clădirile vor trebui aerisite şi curăţate mai frecvent. Angajaţii vor fi descurajaţi să se adune în vestiare, săli de mese sau alte spaţii largi.

Noile reglementări ale CDC sunt un semnal privind posibilitatea revenirii la normalitate în SUA, unde s-au înregistrat până acum 404.352 de cazuri de coronavirus şi 13.929 de decese.

Mai mult de 90.000 de persoane au murit în întreaga lume

Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a 90.000 de oameni în lume de la apariţia sa în China, în decembrie, dintre care mai mult de jumătate în Italia, Spania şi SUA, potrivit unui bilanţ realizat de AFP din surse oficiale.

În total, 90.938 de decese au fost înregistrate (pentru 1.534.426 de cazuri), dintre care 64.342 în Europa, continentul cel mai afectat. 

Citeşte şi: Prima recesiune economică mondială va avea loc în acest an. Zeci de ţări vor intra în insolvenţă

Cu 18.279 de morţi, Italia este ţara cu cele mai multe decese, urmată de Spania (15.238), SUA (14.830) şi Franţa (10.869).


loading...
Partenerii noștri