Măsură drastică luată de Parlamentul European: Minim 80% din timpul de lucru al angajaţilor, mutat la domiciliu

Parlamentul European trece activitatea angajaților în regim de telemuncă. Președintele instituției europene a declarat marți că peste 80% din timpul de lucru al angajaților va fi desfășurat la domiciliu.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 19:21
Măsură drastică luată de Parlamentul European: Minim 80% din timpul de lucru al angajaţilor, mutat la domiciliu

Această măsură a fost luată în contextul exploziei de cazuri cu COVID la nivel european, cu precădere în Belgia și Franța, cele două țări în care funcționează Parlamentul European.

Totodată, Davis Sassoli a mai spus că intrările în instituție să fie diminuate major. Iar la nevoie, tot pesronalul să poarte mască de protecție, astfel vor fi evacuați. Toți cei care vor să intre în sediile PE trebuie să treacă de testul temperaturii și să nu prezinte simptomele specifice Covid-19, scrie G4Media.

Parlamentul European a fost prima instituție care a încercat să taie de la rădăcine orice mod de a răspândi virusul chinezes. De altfel, PE a decis în februarie, să generalizeze telemunca și să nu mai meargă la Strasbourg. Motivul prevenției a fost foarte bine întemeiat. Deplasarea a 2.500 de persoane o dată pe lună era oricum periculoasă, dar a îndeplinit dorința majorității europarlamentare de a avea un singur sediu la Bruxelles.


loading...