Măsură fără precedent. O ţară europeană ia în calcul deschiderea unei şcoli pentru homosexuali

Marea Britanie, una dintre ţările care a dat liber la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, ia în calcul posibilitatea deschiderii unei şcoli pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali şi transsexuali (LGBT).

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 11:39
Măsură fără precedent. O ţară europeană ia în calcul deschiderea unei şcoli pentru homosexuali

O asemenea măsură ar urma să fie luată pentru ca elevii din comunitatea LGBT să nu se mai simtă marginalizaţi în şcoli.

Potrivit The Guardian, unul dintre liderii comunităţii LGBT din Marea Britanie, Amelia Lee, a declarat că aceasta este o „măsură vitală”. „Deşi există legi care pretind că apără homosexualii de hărţuire, adevărul este că în şcoli aceasta este încă foarte prezentă. Acest lucru îi face pe tineri să se simtă izolaţi şi să lipsească de la cursuri, iar în cazurile cele mai grave îi împinge la sinucidere”, a declarat Lee.

În septembrie 2014, o elevă de 14 ani din Manchester s-a spânzurat într-un parc, după ce i-a fost frică să le spună părinţilor că este lesbiană.

Şcoala pentru LGBT ar urma să fie deschisă în maximum trei ani şi se va adresa şi altor persoane privite drept „diferite” de societate, printre care tinerii cu probleme mintale sau mamele minore. „Va fi o şcoală inclusiv pentru homosexuali, nu exclusiv pentru ei”, conchide Lee.