Măsură inedită luată de autorităţi într-un sat din Anglia. Pietonii circulă în sens unic

Autorităţile din localitatea engleză Lower Heyford au luat o decizie inedită pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului. Acestea au montat semne de circulaţie prin care localnicilor le este indicat să circule în sens unic, pe anumite zone mai înguste ale trotuarelor. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 07:49
Măsură inedită luată de autorităţi într-un sat din Anglia. Pietonii circulă în sens unic

Bruce Eggeling, consilier paroh din Lower Heyford, Oxfordshire, a luat această decizie după ce a constatat că există zone înguste pe trotuarele din sat.

Concret, oamenilor li se recomandă să meargă în sens invers acelor de ceasornic, în zonele în care există bucle de 1 milă (aproximativ 1,60 km), respectiv în sensul acelor de ceasornic în zonele în care buclele măsoară 2,5 mile (aproximativ 4 km).

În plus, localnicii sunt sfătuiţi să păstreze o distanţă de 2 metri. Eggeling a spus că oamenii care merg prin sat urmează indicatoarele. „Ne supunem legii în Lower Heyford. Cred că este inevitabil că vor exista unii care vor protesta, dar cei mai mulţi cred că le-au acceptat. Nu este ceva obligatoriu”, declară consilierul parohial, potrivit news.ro.

 

viewscnt