China, măsură-şoc în lupta cu COVID: Cum au apărut pasagerii unui zbor din Shanghai. Imaginile au făcut înconjurul lumii – FOTO

Se pare că în China viaţa a revenit la normal, iar răspândirea coronaviruslui a dispărut ca prin minune. Oamenii merg la meciurile de fotbal fără măşti şi fără distanţare şi nu prea mai ţin cont de măsurile sanitare. Însă măsurile pe care le iau aceştia atunci când hotărăsc să iasă din ţară se schimbă drastic.

RomaniaTV.net
17 nov. 2020, 11:33
China, măsură-şoc în lupta cu COVID: Cum au apărut pasagerii unui zbor din Shanghai. Imaginile au făcut înconjurul lumii – FOTO

Măsură-şoc. Deşi chinezii declară că au învins pandemia de coronavirus şi cifrele furnizate de ei confirmă acest lucru, se pare că rezultatele analizate de specialişti sunt discutabile.

Măsura-şoc luată de chinezi când sunt plecaţi din ţară

Cert este că ţara asiatică şi-a reluat activităţile, iar măsurile restrictive sunt invizibile. Asta până când aceştia se hotărăsc să iasă din ţară. Atunci, chinezii adoptă o măsură-şoc pe care nici cele mai efectate ţări nu le-au luat încă.

De altfel, ultima dovadă în acest sens e modul prin care delegaţia echipei Shanghai SIPG a aterizat, luni seară, pe aeroportul din Doha. Atunci când oamenii aşteptau să vadă jucătorii şi antrenorii chinezilor, în echipamente sportive, acestora nu le-a venit să creadă ce văd în faţa ochilor: în faţa lor au apărut jucătorii îmbrăcaţi precum cadrele medicale!   Iar asta pentru că, din momentul în care au pornit spre aeroport, pentru a decola spre Qatar, chinezii şi-au luat toate măsurile de precauţie şi nu s-au limitat să folosească doar măşti. De altfel, imaginile cu jucătorii de la Shanghai SIPG, de la sosirea lor în Doha, au făcut postate pe Twitter şi au făcut înconjurul lumii.

Măsură-şoc. Totuşi, în China a izbucnit o altă epidemie. Sunt deja 6000 de cazuri

Sunt 6.000 de oameni din China care s-au îmbolnăvit de bruceloză după ce o bacterie a fost scăpată în 2019 dintr-un laborator al unei companii farmaceutice. Mai oameni au fost puşi sub acuzare pentru incidentul produs între iulie și august 2019, când fabrica farmaceutică biologică Zhongmu Lanzhou a folosit dezinfectant expirat în producția sa de vaccin Brucella, ducând la scurgeri de aerosoli care conțin bacterii în zonă.

Peste 55 de mii de persoane au fost testate până acum în apropierea fabricii, reprezentând 97,5 la sută din totalul rezidenților din sub-districtul Yanchang Road, iar 6.620 au fost confirmate infectate.

Bolnavii se pot infecta cu bruceloză dacă iau contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților.

Simptomele includ febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.Simptomele brucelozei variază foarte mult în rândul persoanelor afectate. Este posibil ca unele persoane să nu aibă simptome aparente (asimptomatice); altele pot dezvolta complicații grave care afectează diferite sisteme de organe. Perioada de incubație poate varia de la 1-3 săptămâni la câteva luni.

Citeşte şi: O nouă boală care face RAVAGII în China, după ce a scăpat dintr-un laborator


loading...
Partenerii noștri