Măsuri-anticriză în Rusia: 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012 au fost blocaţi

Rusia a decis să blocheze fonduri de 5 miliarde de euro din bugetul federal al acestui an, pe care să le utilizeze în caz de nevoie pentru măsuri anticriză, în contextul problemelor îngrijorătoare din zona euro.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 14:49
Măsuri-anticriză în Rusia: 5 miliarde de euro din bugetul pe 2012 au fost blocaţi

„Fondurile, prevăzute în bugetul federal al anului 2012, au fost temporar blocate”, a relatat publicaţia rusă Vedemosti.

În cazul unei situaţii critice, aceste economii ar putea fi folosite pentru susţinerea industriei de automobile sau indexarea salariilor funcţionarilor publici în eventualitatea accelerării inflaţiei, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Autorităţile din Rusia urmăresc cu îngrijorare problemele din zona euro, confruntată cu o gravă criză a datoriilor, precum şi încetinirea creşterii economice în Statele Unite şi China.

În 2009, Rusia a fost puternic afectată de criza economică mondială şi căderea preţurilor materiilor prime, cu o contracţie a Produsului Intern Brut de aproape 8%.

Ulterior, economia rusă a revenit la o creştere de 4% în 2010 şi de 4,2% anul trecut, susţinută de majorarea preţurilor hidrocarburilor, ale căror vânzări aduc 60% din veniturile ţării.

Premierul Vladimir Putin a avertizat deja că 2012 va fi un an mai dificil decât cel precedent.


loading...
Partenerii noștri