Bani nerambursabili de la Guvern pentru firme. Ajutor de până la 50.000 euro

Publicat: Joi, 25 Iunie 2020 15:03 // Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020 15:03 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul pregăteşte măsuri de finanțare pentru relansarea economiei, în urma crizei declanșate de pandemia COVID 19 și a ordonanțelor militare de distanțare socială date de stat întru combaterea ei. Cea mai importantă este că fiecare IMM afectat de criză va primi un grant ce pleacă de la 2.000 de euro la 50.000 de euro. Banii se plătesc direct și nu sunt rambursabili, potrivit Economica.net.

Surse guvernamentale citate de Economica.net spun că Guvernul pregăteşte o Ordonanță de Urgență cu măsuri de relansare economică. Cea mai importantă dintre măsuri va fi acordarea de bani IMM-urilor a căror activitate a fost afectată. Banii vin sub formă de granturi, plată directă și nerambursabilă, și sunt acordați din fonduri externe nerambursabile.

Statul, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate, va acorda microgranturi și granturi, funcție de mărimea afacerii. Microfirmelor și persoanelor fizice autorizate din anumite domenii afectate de măsurile anti-COVID statul le va da un microgrant de 2.000 de euro echivalent lei. Valoarea totală a acestui program este de 100 de milioane de euro.

Beneficiarii de microgranturi sunt:

- Microîntreprinderile care nu au angajați cu contract de muncă

- Persoanele fizice autorizate cu activități în arte - spectacole.

- Persoanele fizice autorizate în domeniul Sănătății care au participat direct la transportarea, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19.

Toate aceste categorii trebuie să aibă cel puțin un an vechime la data depunerii cererii de finanțare și să fi avut profit. 

Granturi pentru IMM IMM-urile vor primi granturi de capital de lucru. Cu unele condiții. Astfel, fiecare IMM va primi 5.000 de euro, dar nu mai mult de 15% din cifra de afaceri, pentru firmele care au cifră de afaceri între 5.000 și 50.000 de euro la data depunerii cererii de finanțare.


Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor IMM bilant Covid Romania coronavirus covid IMM
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H