Măsuri de securitate sporite la Palatul Buckingham. Sunt posibile atentate teroriste

Poliția britanică a sporit miercuri, după atentatul de luni seara de la Berlin, măsurile de securitate la Palatul Buckingham, interzicând circulația prin fața palatului regal în momentul schimbării Gărzii. 

21 dec. 2016, 14:32
Măsuri de securitate sporite la Palatul Buckingham. Sunt posibile atentate teroriste

Această ceremonie tradițională atrage cu regularitate sute, chiar mii de turiști în fața reședinței Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Începând de miercuri, circulația, care a fost deja supusă unor restricții, va fi interzisă între orele 10:45 și 12:30 în momentul schimbării Gărzii, o „măsură de precauție necesară” din cauza prezenței militare și a turiștilor în acest loc „simbolic”, a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

Schimbarea Gărzii la Palatul Buckingham are loc zilnic din aprilie și până la sfârșitul lunii iulie și o dată la două zile în restul anului, potrivit Agerpres.

Poliția a precizat că a luat această măsură ca urmare a atacului comis cu un camion într-un târg de Crăciun din Berlin care s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți.

Totodată, poliția londoneză a dat asigurări că dispune de „planuri detaliate pentru protecția evenimentelor publice în perioada Crăciunului și a Anului Nou”.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie este stabilit din august 2014 la „grav”, al patrulea pe o scară de la 1 la 5, amintește France Presse.