Măsuri draconice impuse de această ţară împotriva COVID: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani

Arabia Saudită vine cu interdicţii extrem de radicale. Ţara va impune o interdicţie de călătorie de trei ani cetăţenilor care mergc în ţările aflate pe „lista roşie” a regatului

28 iul. 2021, 10:05
Măsuri draconice impuse de această ţară împotriva COVID: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani

Măsuri draconice impuse de această ţară împotriva COVID. Potrivit agenţiei de presă SPA, un oficial al Ministerului de Interne, care a declarat că unii cetăţeni saudiţi, cărora în luna mai li s-a permis să călătorească în străinătate, au încălcat reglementările de călătorie.

Măsuri draconice impuse de această ţară împotriva COVID: Pedepsele includ interdicţia de a părăsi ţara timp de 3 ani

„Oricine este dovedit a încălcat regulile va răspunde din punct de vedere legal şi va primi o interdicţie de călătorie în afara ţării timp de trei ani”, a spus oficialul.

Arabia Saudită a interzis călătoriile către mai multe ţări, inclusiv Afganistan, Argentina, Brazilia, Egipt, Etiopia, India, Indonezia, Liban, Pakistan, Africa de Sud, Turcia, Vietnam şi Emiratele Arabe Unite, conform Reuters.

„Ministerul de Interne subliniază că cetăţenilor li se interzice în continuare călătoria directă sau prin altă ţară către aceste state sau oricare altele care nu au sub control încă pandemia sau în care circulă noi tulpini de coronavirus”, a spus oficialul  Arabia Saudită, cel mai mare stat din Golf, cu o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori.

Țara a înregistrat marţi 1.379 de noi infecţii cu COVID-19, ajungând la 520.774 de cazuri şi 8.189 de decese.

De altfel, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 26.07.2021 (10:00) – 27.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (2 bărbați și 1 femeie), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Iași, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani și 2 la categoria de vârstă 70-79 ani.

Un deces este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introdus în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iulie 2021, în județul Vâlcea.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

Citeşte şi: Specialiştii americani avertizează: COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor
 


loading...