Măsuri după episodul „Băsescu huiduit”. Scandalagiii nu mai au voie în Parlament

Aleşii vor să modifice regulamentul Camerei Deputaţilor, după ce preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în timpul discursului din plenul Parlamentului.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 10:36
Măsuri după episodul „Băsescu huiduit”. Scandalagiii nu mai au voie în Parlament

Camera Deputaţilor vrea ca invitaţii-scandalagii să aibă interzis un an la şedinţele parlamentarilor. Luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost o discuţie cu privire la modificarea regulamentului Camerei. Mai mulţi parlamentari, printre care Eugen Nicolicea, Niculae Mircovici, dar şi preşedintele Camerei, Roberta Anastase, au ridicat problema celor care perturbă atât comisiile de specialitate, cât şi plenul.

Ultimul incident a avut loc săptămâna trecută când preşedintele Traian Băsescu a fost întrerupt, în plenul Parlamentului, de mai mulţi oameni aflaţi la balconul sălii care a scandat „Demisia!”, lucru ce se pare că l-a deranjat pe şeful statului, dar şi pe deputaţi şi pe preşedinta Camerei Deputaţilor. Roberta Anastase le-a transmis colegilor că există un proiect mai vechi de modificare a regulamentului Camerei în ceea ce priveşte aceşti invitaţi care perturbă lucrările şi care ar trebui să nu mai aibă acces în Parlament preţ de un an.

Eu propun ca persoanele care tulbură în orice fel desfăşurarea lucrărilor Parlamentului să nu mai aibă acces timp de un an, iar celor care i-au invitat să nu li mai acorde dreptul de a invita timp de o sesiune”, a spus deputatul Eugen Nicolicea, în şedinţa de luni a Biroului Permanent.

În momentul de faţă, lucrările de la Parlament, atât plenul, cât şi comisiile de specialitate, sunt unele publice, însă există clar un amendament, care spune că ai voie să fii invitat, dar nu să şi perturbi aceste lucrări.

S-a hotărât ca cei care au tulburat într-un fel sau altul activitatea comisiilor sau a plenului, să nu mai aibă acces în Parlament timp de un an de zile. Această problemă va fi prevăzută în modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Hotărârea a fost luată special pentru acest caz care a fost la plen, dar şi pentru cazurile care au fost la Comisia juridică. E vorba despre domnul Mărieş, domnul Braia. Au făcut o serie de presiuni asupra deputaţilor şi un an de zile nu mai au ce căuta în Parlament„, a declarat Niculae Mircovici, deputat al grupului minorităţilor.