MĂSURI dure de securitate, la Marșul de solidaritate de duminică de la Paris

Peste 5.500 de polițiști și militari vor fi mobilizați duminică la Paris și în regiunea capitalei, dintre care 2.200 pentru a asigura securitatea la manifestația istorică în semn de omagiu pentru victimele recentelor atacuri jihadiste, a anunțat sâmbătă ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

10 ian. 2015, 19:25
MĂSURI dure de securitate, la Marșul de solidaritate de duminică de la Paris

„În această situație excepțională, măsuri la fel de excepționale vor fi luate pentru a asigura securitatea manifestației și respectarea ordinii publice”, a declarat Bernard Cazeneuve, precizând că pe acoperișurile clădirilor de pe străzile pe care se va derula marșul vor fi postați „trăgători de elită”.

Ministrul a mai afirmat că aproximativ 700.000 de persoane au manifestat sâmbătă în toată Franţa în memoria celor 17 victime ale atacurilor jihadiste care au traumatizat ţara în ultimele zile.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la mitingul care va avea loc duminică la Paris, menit să reafirme lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

Numeroşi lideri străini şi-au anunţat participarea la „marşul solidarităţii” de la Paris, printre care preşedintele român Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS merge la Paris. Şeful statului va participa la „Marşul solidarităţii”