Măsuri extreme anti-sărăcie: cum au reușit zeci de șoferi să alimenteze gratis la o benzinărie

Din cauza inflației explozive, din ce în ce mai mulți cetățeni sunt nevoiți să recurgă la gesturi extreme. Unii aleg să-și mai și pună poftele în cui, alții preferă să eludeze legile în vigoare sau să profite de diverse „oportunități" lipsite de etică. 

17 oct. 2022, 11:28
Măsuri extreme anti-sărăcie: cum au reușit zeci de șoferi să alimenteze gratis la o benzinărie

Zeci de șoferi din Sicilia, Italia, au crezut că au dat lovitura vieții la o benzinărie din cartierul San Leone, orașul Agrigento.

Pentru a nu mai plăti benzina sau motorina cu care au alimentat, unii șoferi din Italia au decis să păcălească un sistem popular în statul european. Mai precis, este vorba despre aparatele la care pot fi efectuate plățile, atașate direct la pompe.

Practic, șoferii pot introduce prima dată banii în aparat, iar acesta furnizează fix cantitatea de combustibil plătit. Un astfel de dispozitiv s-a defectat, iar unul dintre clienți și-a informat toți apropiații cu privire la această problemă. Astfel, zeci de șoferi au făcut coadă la benzinăria care oferea combustibil gratis, scrie presa din Italia.

În cele din urmă, proprietarul a depistat problema și a blocat pompele, la un prejudiciu estimat la 5.000 de euro.

Acum, şoferii care au alimentat la pompa defectă trebuie să se prezinte la casele benzinăriei pentru a achita contravaloarea combustibilului. Altfel, ar putea ajunge pe mâna poliției, după ce au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere.

 

Cât costă carburanții în Italia vs. România

 

În Italia, prețul unui litru de benzină costă, în medie, 1,68 de euro, adică 8,3 lei, iar un litru de motorină, 1,83 euro, adică 9,0 lei, potrivit Cargopedia.

VEZI AICI prețurile din București la motorină și benzină, în data de 17 octombrie 2022. 

În România, litrul de benzină costă 7,21 lei (n.r. – la care se mai scad 50 de bani, reprezentând plafonarea stabilită de Guvern pe litru), iar cel de motorină, 1,75 euro, adică 8,64 lei.