Măsuri pentru creșterea natalității, anunțate de către Marcel Ciolacu: „Trebuie să facem asta” (VIDEO)

Pe fondul cifrelor demografice dezastruoase din ultimii ani, Marcel Ciolacu a vorbit miercuri, 1 iunie, despre măsurile guvernamentale care ar putea fi implementate în România pentru încurajarea natalității. 

01 iun. 2022, 13:25
Măsuri pentru creșterea natalității, anunțate de către Marcel Ciolacu: „Trebuie să facem asta” (VIDEO)

În opinia liderului PSD, Guvernul trebuie să-și asume măsuri ferme: impozit zero pentru cetățenii cu venituri mici și medii, plus construirea de crește, grădinițe și școli.

„Privim cifrele și vedem că natalitatea în România este în scădere și nu putem crește natalitatea doar prin alocații sau ajutoare.

Pentru ca natalitatea să crească este nevoie de servicii și dezvoltare. Trebuie să construim mai multe grănițe, creșe, școli pentru a-i încuraja pe oameni să facă copii.

Este normal ca cei cu venituri mici și medii să nu plătească impozit pe venit, pentru a-i sprijini”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu a amenințat miniștrii din Guvern

De asemenea, tot miercuri, Marcel Ciolacu a vorbit și despre eventuale demiteri din cabinetul Nicolae Ciucă.

„Cine va ști să managerieze ministerul pentru a face față creșterii cheltuielilor și să respecte economiile de 10%, bine. Cine nu reușește să facă acest lucru, atunci va pleca acasă. Nu trebuie să sufere oamenii pentru nepriceperea conducătorilor”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

În această săptămână, liderul PSD a făcut un anunț surprinzător. Ciolacu s-a arătat dispus să preia funcția de premier al României.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. (…) Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor.

De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a mai punctat pesedistul, pentru Prima TV.

În plus, miercuri, Marcel Ciolacu a anunțat și majorări salariale pentru angajații din ministere.