Marcel Ciolacu anunță majorări salariale pentru bugetari: „E un drept al acestor oameni” (VIDEO)

Luni, 1 iunie, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a oferit noi comentarii despre majorările salariale din sistemul bugetar. 

01 iun. 2022, 12:57
Marcel Ciolacu anunță majorări salariale pentru bugetari: „E un drept al acestor oameni” (VIDEO)

Oficialul PSD a amintit că majorările salariale pentru bugetari, adoptate recent de Guvernul Nicolae Ciucă, nu sunt cadouri oferite populației, ci restanțe asumate printr-un proiect de lege.

Mai precis, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul Nicolae Ciucă are în vedere legea 153, prin care bugetarii ar fi trebuit să primească majorări, un proiect care a fost suspenda.

„Există legea 153 care s-a prorogat intarea în vigoare doi ani de zile. Nu e o majorare, e o lege care se pune în aplicare. Este un drept al acestor oameni. Existau două ministere, Cultură și Transporturi, care nu aveau aceste sume. Angajații de la CNAIR se mutau la CNI din cauza salariilor mici. Să nu vă spun ce salarii erau la Cultură, o să vedeți că a fost corect.

Ne văduveam de angajați pe cele mai importante domenii. Noi în coaliție am decis că acești bani se duc cu direcție către cei care lucrează cu PNRR. Se vor lua bani pentru reducerea cheltuielilor de la ministere”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Se pregătesc remanieri în Guvernul Nicoale Ciucă?! Anunțul lui Marcel Ciolacu

 

De asemenea, tot miercuri, Marcel Ciolacu a vorbit și despre eventuale demiteri din cabinetul Nicolae Ciucă.

„Cine va ști să managerieze ministerul pentru a face față creșterii cheltuielilor și să respecte economiile de 10%, bine. Cine nu reușește să facă acest lucru, atunci va pleca acasă. Nu trebuie să sufere oamenii pentru nepriceperea conducătorilor”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

În această săptămână, liderul PSD a făcut un anunț surprinzător. Ciolacu s-a arătat dispus să preia funcția de premier al României.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. (…) Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor.

De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a mai punctat pesedistul, pentru Prima TV.