Măsuri pentru HORECA, anunţate în Ajunul Anului Nou. Mesajul Ministrului Economiei

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a anunţat, joi, noi măsuri de sprijin pentru HORECA, unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia COVID-19. Astfel, plata impozitului se amână cu trei luni şi se acordă o diferență de 20% din diferența între cifra de afaceri între anii 2019 și 2020.

31 dec. 2020, 10:20
Măsuri pentru HORECA, anunţate în Ajunul Anului Nou. Mesajul Ministrului Economiei

Măsuri pentru HORECA, anunţate în Ajunul Anului Nou. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a vorbit despre fondurile alocate de Guvern pentru a veni în sprijinul industriei HORECA.

Claudiu Năsui a adus clarificări despre ordonanţa de urgenţă ce prevede mai multe măsuri pentru HORECA.

„2.5 miliarde de lei pentru sectorul Horeca in 2021.

La ședința de guvern de ieri a trecut un OUG foarte important pentru industria Horeca. OUG-ul face două lucruri:

1) Acordă 20% din diferența de cifră de afaceri între 2019 și 2020 pentru Horeca. Impactul bugetar este foarte mare și este 100% din fonduri naționale. Dar vom încerca să schimbăm asta, chiar dacă o facem din mers.

2) Amână pentru încă 3 luni plata impozitului pentru Horeca.

În curând vom avea și numărul său în monitorul oficial.

De asemenea, am dat ordinul de ministru prin care clarificăm un aspect referitor la măsura 3. Anume faptul că anul de referință anterior va fi anul 2019. Astfel încât cei care aplică după 31 decembrie, să se raporteze tot la acel ultim an ante-COVID.”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu explică de ce a îngheţat salariile bugetarilor. „Vor aduce o economie la buget”

Totodată, premierul Florin Cîţu a declarat că măsurile adoptate în şedinţa de Guvern, inclusiv îngheţarea salariilor bugetarilor, vor aduce o economie la bugetul de stat de peste 17 miliarde de lei.

Şeful Executivului a dat detalii despre măsurile de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri, în contextul pandemiei de COVID-19.

„În ședința de Guvern de ieri am aprobat mai multe acte normative, acestea având un impact bugetar de 17,6 mld lei (bani care rămân în economie). Prin aceste acte normative am prelungit o parte din măsurile luate în anul 2020 pentru combaterea efectelor negative generate de pandemia COVID 19, necesare pentru populație și pentru susținea mediului de afaceri”, a precizat premierul.

Citeşte şi: Masă pentru doi – inițiativă inedită care vine în sprijinul cadrelor medicale și al industriei HoReCA în același timp