Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Bucureşti. Se spală trotuarele şi carosabilul

Autorităţile din Capitală iau măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Mai multe primării au ajunţat că se apucă de spălat trotuarele şi carosabilul. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 07:52
Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Bucureşti. Se spală trotuarele şi carosabilul

„În sectorul 6, spălarea carosabilului se efectuează cu soluţii dezinfectante. Consider extrem de important să acţionăm pentru sănătatea comunităţii pe toate planurile: de la dezinfectarea prin nebulizare a sălilor de clase, pieţelor, instituţiilor publice şi punctelor de asistenţă şi prim-ajutor, la spălarea străzilor cu apă de la reţea, tratată cu soluţii avizate, pe bază de clor activ şi biocid. (…) Curăţenia este esenţială, iar noi acţionăm constant, inclusiv prin dezinfectarea arterelor de circulaţie, a celor pietonale şi a pasajelor”, a scris primarul Gabriel Mutu pe Facebook.

 

Şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a menţionat că a impus un program intensiv de igienizare a domeniului public.

„Străzile şi trotuarele din sectorul 3 se spală cu jet de apă şi detergenţi specifici. Acţiunile de igienizare generală de primăvară au început de peste 3 săptămâni. Dar, dată fiind evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte virusul COVID-19, am impus un program intensiv de igienizare a domeniului public, astfel încât toate spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetăţenii. Desigur şi noi trebuie să fim responsabili şi să respectăm indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire”, a scris Robert Negoiţă pe Facebook.