Măsuri restrictive în judeţul Braşov după atingerea ratei de infectare de 2,18 cazuri la mia de locuitori

În judeţul Braşov au intrat în vigoare, începând de miercuri 21 octombrie, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise, interzicerea organizării de evenimente private, a circulaţiei în grupuri mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 17:29
Măsuri restrictive în judeţul Braşov după atingerea ratei de infectare de 2,18 cazuri la mia de locuitori

Conform unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, obligativitatea purtării măştii se impune tuturor persoanelor cu vârsta de peste cinci ani. De asemenea, CJSU a decis funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a Liceului „Şt. O. Iosif” din Rupea şi a Şcolii Gimnaziale Cristian. 

Citeste si Alertă în România. Peste 250 de localităţi au depăşit incidenţă de 3 cazuri COVID la mia de locuitori şi au intrat în scenariul roşu

Totodată, s-a luat măsura interzicerii funcţionării târgurilor de vechituri începând din data de 22 octombrie.

În judeţul Braşov, incidenţa cumulată a ajuns, miercuri, la 2,18 cazuri la mia de locuitori, cu 1.556 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 137 în focare.

În municipiului Braşov, rata de infectare a crescut la 2,68 la mia de locuitori de la 2,61.