Măsuri sporite de securitate pentru parlamentari

Senatorii şi deputaţii sunt sfătuiţi să respecte recomandările SRI pentru a evita spargerea adreselor de email. S-a adoptat un document oficial prin care aleşilor li se spune ce paşi trebuie să urmeze pentru a avea conturile de email în siguranţă, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
22 iul. 2018, 11:16
Măsuri sporite de securitate pentru parlamentari

Camera Deputaților a introdus recent noi măsuri privind securitatea conturilor de e-mail atât ale deputaților, cât și ale angajaților de la Parlament. Totul pentru a preveni spargerea adreselor pe care le folosesc aceştia. Printre măsurile de securitate care au fost implementate se numără faptul că adresele de email ale parlamentarilor vor fi blocate timp de 30 de minute în cazul în care parola este introdusă de patru ori greşit.

Deputaţii sunt obligaţi la un interval de trei luni să îşi schimbe parolele. Însă, aceştia vor trebui să fie foarte atenţi cu noile parole pe care şi le vor stabili. Parolele trebuie să fie de o complexitate mai mare. Astfel, sistemul nu va mai accepta parole cu mai puţin de zece caractere. În acest context, o parolă va trebui să conțină obligatoru cel puțin o literă majusculă, o literă minusculă, o cifră și un caracter special.