Măsuri urgente într-un liceu din Slatina. Elevi şi profesori mutaţi dintr-o clădire care stă să se prăbuşească

Una dintre clădirile în care funcţionează Colegiul Economic „P.S. Aurelian” Slatina este în pericol de a se prăbuşi. Autorităţile au luat decizia de a muta elevii şi dascălii în altă instituţie.

RomaniaTV.net
30 mart. 2016, 15:05
Măsuri urgente într-un liceu din Slatina. Elevi şi profesori mutaţi dintr-o clădire care stă să se prăbuşească

Problemele apărute la structura de rezistenţă şi la temelia Corpului A al Colegiului Economic „P.S. Aurelian” au fost sesizate tocmai când au fost începute procedurile preliminare pentru reabilitarea imobilului, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, pentru a evalua cu exactitate situaţia, reprezentanţii liceului vor realiza o expertiză tehnică.

„Am înţeles că Ministerul Educaţiei are un program la nivel naţional şi fusese prinsă şi această clădire pentru a fi reabilitată. În momentul în care s-a început realizarea proiectului a rezultat că este nevoie de lucrări care depăşeau estimările iniţiale. Acolo n-au fost alocate sume pentru intervenţii atât de mari, la fundaţie şi la structură. În funcţie de ce va ieşi din această expertiză tehnică, noi vom lua măsurile care se impun. Este o situaţie de urgenţă că am înţeles că acea clădire, reprezintă, într-adevăr un pericol atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi”, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile locale nu exclud demolarea corpului de clădire, dacă se va constata că este mai sigură o reconstrucţie de la zero.

Potrivit Mediafax, între timp, elevii şi profesorii care îşi desfăşoară activitatea în Corpul A al Liceului „P.S. Aurelian” vor fi mutaţi, pe perioadă nedeterminată, la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, unde vor învăţa după-amiaza.

Vezi şi: Cameră de tortură a elevilor, într-o şcoală din România. Caz şocant semnalat în Hunedoara