Măsurile care trebuie aplicate în şcoli la reluarea cursurilor nu au fost aprobate. Anunţul Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ atunci când este vor fi reluate cursurile, în contextul epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 08:31
Măsurile care trebuie aplicate în şcoli la reluarea cursurilor nu au fost aprobate. Anunţul Ministerului Sănătăţii

„Având în vedere dezbaterile din spaţiul public privind recomandările care vor fi aplicate la reluarea procesului de învăţământ în toamnă, Ministerul Sănătăţii precizează următoarele: în prezent, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unităţile de învăţământ la reluarea activităţii, în contextul epidemiologic al COVID-19”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că pentru o perioadă a existat conturat „în linii generale un document vechi de lucru”, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a mai precizat că, în funcţie de evoluţia epidemiologică din lunile de vară, Institutul Naţional de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unităţile de învăţământ după reluarea activităţii educaţionale.

Noi reguli pentru redeschiderea şcolilor: elevii vor merge prin rotaţie la şcoală, maximum 4 ore pe zi, ora de curs – 30 de minute