Matematicienii ştiu câştigătoarea EURO 2016. Cine va fi campioana Europei, conform calculelor

Echipa Franței va câștiga campionatul european de fotbal învingând Anglia în finală, a prognozat marți grupul bancar italian UniCredit pe baza unei formule matematice complexe.

07 iun. 2016, 16:35
Matematicienii ştiu câştigătoarea EURO 2016. Cine va fi campioana Europei, conform calculelor

Potrivit lui Tobias Rühl, autorul acestui raport detaliat pe 20 de pagini, Franța are toate variabilele posibile în favoarea sa. Autorul raportului a integrat mai mulți factori în formula sa de calcul: avantajul de a juca acasă, numărul de ani în calitate de țară membră a FIFA, prezența în semifinalele campionatelor europene pentru jucătorii cu vârsta mai mică de 17 și 19 ani precum și punctele obținute la precedentul Euro.

Rezultatul formulei este unul clar: „Franța va câștiga Euro în acest an, iar Anglia va termina pe poziția secundă, ceea ce va constitui cea mai bună performanță a lor într-o competiție internațională după 1966„, susține Tobias Rühl. Acest expert german al băncii italiene adaugă că celelalte semifinaliste vor fi Spania și Germania, iar sferturile de finală se vor disputa între Elveția și Spania, Anglia și Portugalia, Germania și Italia precum și între Franța și Rusia.

Citeşte şi EURO 2016. L’Equipe critică staff-ul României: Iordănescu a decis ca jucătorii săi să fie invizibili

Obiectivul acestui raport este să îi consilieze pe pariori cu privire la șansele celor 24 de echipe în competiție. Astfel, economiștii estimează că Belgia și Croația sunt echipe supraevaluate în timp ce Rusia, Turcia și Suedia ar fi subestimate și ar oferi șanse frumoase de câștig. UniCredit subliniază că niciun model nu este perfect, astfel că sfertul de finală dintre Italia și Germania va fi unul va fi foarte strâns, în timp ce Spania se apropie de Anglia în clasamentul final.

Citeşte şi EURO 2016. UEFA a lansat un ghid de pronunţare a numelor jucătorilor. Ştiţi cum se citeşte Grzegorz Krychowiak?

Anterior, și economiștii băncii americane Goldman Sachs au prognozat că Franța va câștiga Euro 2016.

Campionatului European de fotbal se va desfășura în perioada 10 iunie—10 iulie în Franța. Partida de deschidere a Euro 2016, între România și Franța, este programată vineri seara pe Stade de France.


loading...