Material lemnos, fierăstraie, topoare, atelaje şi maşini, confiscate de poliţişti

Aproape 1.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţişti în ultima săptămână, în urma unor controale pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul silvic. Au mai fost indisponibilizate zeci de fierăstraie mecanice, topoare, maşini şi căruţe.

RomaniaTV.net
24 feb. 2018, 11:53
Material lemnos, fierăstraie, topoare, atelaje şi maşini, confiscate de poliţişti

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 15-21 februarie, poliţiştii au desfăşurat 813 controale, verificând 872 de exploatări forestiere, instalaţii de depozitare sau ocoale silvice şi structuri subordonate. În urma acestor controale, au fost constatate 102 infracţiuni, pentru care au fost date 2.246 de amenzi în valoare de peste 700.000 de lei.

În cadrul dosarelor penale deschise, sunt cercetate 98 de persoane, împotriva a cinci dintre ele fiind luate măsuri preventive.

De asemenea, au fost confiscaţi 1.093 de metri cubi de material lemnos, zeci de fierăstraie mecanice, topoare, securi şi au fost indisponibilizate şapte autovehicule şi nouă căruţe.

În judeţul Alba, la o firmă din localitatea Sebeş, reprezentantul acesteia nu avea documentele legae de provenienţă pentru 400 de metri cubi de lemn rotund de esenţă răşinoase. Reprezentantul firmei a fost amendat cu 10.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

În judeţul Hunedoara, o altă firmă a fost amendată cu 6.000 de lei, pentru că transporta peste 38 de metri cubi de len rotund de fag cu avizul de însoţire expirat. Materialul lemnos a fost confiscat.

Poliţiştii au făcut un control la depozitul de materiale lemnoase al unei firme din Focşani, unde agentul economic a expediat 62 de metri cubi de lemn de foc, însă în avizele de însoţire nu era trecută această cantitate. Firma a fost amendată cu 5.000 de lei şi s-a confiscat lemn în valoare de aproape 7.500 de lei.