Maternitatea Polizu se închide pentru reparaţii. Costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro. Când va fi redeschisă

Sute de gravide trebuie să îsi găsească urgent un spital unde să nască. Asta după ce conducerea maternităţii Polizu a decis să o închidă pentru reparatii. Femeile internate trebuie să îsi găsească altă clinică pentru a naşte.

05 iul. 2021, 13:42

Maternitatea Polizu se închide pentru reparaţii. Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu nu mai corespunde normelor europene de calitate și are nevoie urgentă de reparații. Ultimele lucrări de renovare au fost făcute acum 20 de ani, iar igienizarea și zugrăvirea pereților datează de acum 11 ani.

„Maternitatea Polizu este cea mai mare maternitate din București, însă condițiile precare ale sălii de nașteri puneau în pericol atât sănătatea mamei, cât și pe cea a nou-născutului. De aceea am decis, împreună cu medicii, să intervenim rapid și să asigurăm toate condițiile de siguranță și igienă medico-sanitară”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

„Maternitatea noastră este una dintre maternitățile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esențial ca nașterea să se desfășoare în condiții igieno-sanitare ireproșabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea mamei și a nou-născutului", a declarat Dr. Katsiaounas Georgios, manager al INSMC “Alessandrescu-Rusescu”, Maternitatea Polizu.

Costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.

Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un campanie de strângere de fonduri, astfel încât sala de nașteri să fie rapid repusă în circuit medical, iar nou-născuții să vină pe lume în condiții de siguranță. Companiile se pot implica prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre [email protected], iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

La Maternitatea Polizu au venit pe lume, în 2020, 3.460 de copii, iar în primele luni ale lui 2021, 1.440 de femei au născut la Polizu. Anul trecut, în secția de Terapie Intensivă Neonatală au fost îngrijiți 550 de copii, cei mai mulți cu prematuritate extremă, cântărind mai puțin de 1.000 de grame.