Matilda, o nouă specie de viperă, descoperită în Tanzania FOTO

Cel mai nou şarpe ale lumii este destul de fioros: este veninos, intens colorat şi are două coarne ţepoase pe cap. Numele său este, însă, dulce: Matilda.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 18:16
Matilda, o nouă specie de viperă, descoperită în Tanzania FOTO

Vipera cu corn Matilda a fost descoperită în Tanzania în urmă cu doi ani şi a fost prezentată drept o specie nouă abia luna trecută, în revista Zootaxa.

Tim Davenport, directorul Wildlife Conservation Society din Tanzania, se afla în echipa de trei persoane care a descoperit vipera. Mulţumită fetei sale, şarpele le va fi întotdeauna…familiar.

„Fata mea, care avea cinci ani atunci, a devenit fascinată de el şi adora să îşi petreacă timpul uitându-se la el şi ajutându-ne să îl căutăm (…) I-am spus atunci Vipera Matildei…şi aşa a rămas”, povesteşte Davenport.

Doar trei specii noi de viperă au fost descoperite în Africa în ultimii 30 de ani, această fiind, astfel, o descoperire rară şi importantă. Wildlife Conservation Society nu doreşte să spună unde anume trăieşte această vipera, pentru a nu fi vânată.

Davenport, un britanic care trăieşte în Tanzania de 12 ani, spune că deşi oamenii se tem de şerpi, cei mai mulţi dintre ei sunt inofensivi şi ajută la controlul numărului rozătoarelor. Vipera cu corn a Matildei poate ajunge la 65cm lungime sau chiar mai mult, spune cercetătorul.

„Acest animal arată fioros şi probabil este veninos, deşi muşcăturile de viperă de tufiş nu sunt fatale). În realitate, este un animal foarte calm şi deloc agresiv. L-am ţinut în mâini de mai multe ori”, a precizat Davenport.