Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat ilegal medicină în România, rămâne în arest preventiv UPDATE

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri ca italianul Matteo Politi, acuzat că a practicat ilegal medicina în România, să rămână în arest preventiv.

RomaniaTV.net
13 feb. 2019, 10:21
Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat ilegal medicină în România, rămâne în arest preventiv UPDATE

UPDATE Tribunalul a respins, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Matteo Politi, fiind menţinută decizia instanţei inferioare – Judecătoria Sectorului 1 – prin care a fost emis un mandat de arestare de 30 de zile.

________

Matteo Politi, cetăţeanul italian acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept, a cerut miercuri magistraţilor să fie plasat sub control judiciar. 

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, faţă de un mediator absolut legal prin care doreşte împăcarea cu toate părţile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecinţa articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 şi 2, ci 3. Adică pentru infracţiunea de înşelăciune – împăcarea părţilor înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, apărătorul lui Matteo Politi, pentru Mediafax.

Potrivit avocatului, victimele faptelor de înşelăciune ale lui Politi vor fi chemate pentru mediere. Totodată, Ionaşcu a precizat că a cerut magistraţilor Tribunalului Bucureşti înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru italian. Instanţa a rămas în pronunţare.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi nu avea dreptul să practice această meserie în România, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră în vama Curtici, în timp ce încerca să iasă din ţară cu un tren cu destinaţia Budapesta. Ulterior, Matteo Politi a fost adus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.