Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Australiei, la finalul unei curse cu multe întreruperi și abandonuri

Pilotul olandez Max Vertappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa de la Melbourne a fost marcată de abandonuri, incidente şi controverse.

02 apr. 2023, 12:56
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Australiei, la finalul unei curse cu multe întreruperi și abandonuri

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Australiei. Pe podium au mai urcat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin).

Olandezul a obţinut al doilea succes în acest an, iar aceasta a fost 350-a cursă pentru echipa Red Bull în Formula 1.

Carlos Sainz de la Ferrari a încheiat pe locul 6, dar a primit o penalizare de cinci secunde şi în cele din urmă s-a clasat pe 12.

Încă din turul 3, Safety-Car-ul a intrat pe pistă, după ce Charles Leclerc de la Ferrari l-a atacat pe Lance Stroll din exterior, dar l-a atins şi a ajuns în groapa de pietriş. Pilotul monegasc a abandonat, scrie news.ro.

Citește și: Mick Schumacher, dat afară din Formula 1: „Voi lupta din greu pentru a mă întoarce pe grilă”

A doua intervenţie a maşinii de securitate a avut loc în turul 7, după ce francezul Alex Albon a avut un accident, fiind nevoie de intervenţia macaralei pentru a evacua monopostul Williams de pe pistă.

La finalul turului 17, motorul monopostului Mercedes pilotat de George Russell a luat foc, iar britanicul a fost constrâns să abandoneze.

În turul 54, danezul Kevin Magnussen de la Haas a fost nevoit să abandoneze.

În turul 57, a apărut din nou steag roşu, după un acroşaj între monoposturile lui Fernando Alonso (Aston Martin) şi Carlos Sanz (Ferrari). Monoposturile Alpine, piotate de Esteban Ocon şi Pierre Gasly, au ajuns în parapete. Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci secunde pentru incidentul cu Alonso. După ce a aflat vestea penalizării, Sainz i-a transmis inginerului de la Ferrari: „Nu, nu se poate. Este inacceptabil. Trebuie să aştepte până cursa este încheiată şi discută cu mine. Te rog, te rog, te rog, spune-le să aştepte şi să discute cu mine”.

Citește și: Cine este iubita lui Max Verstappen, noul campion din Formula 1. Kelly Piquet are un copil cu rivalul olandezului

În cele din urmă, cursa s-a reluat cu 12 monoposturi şi cu ordinea stabilită înainte de drapelul roşu şi în spatele maşinii de securitate.

Următoarea cursă de Formula 1 va avea loc la finalul lunii aprilie, în Azerbaidjan.