Maxime de 21 de grade, dar şi ploi slabe în ultima zi de weekend. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

A doua zi de weekend aduce vreme caldă, dar şi ploi slabe. Deşi temperaturile mai scad puţin, maximele zilei ating 21 de grade. Norii îşi fac apariţia încă de la începutul zilei în nordul şi centrul ţării, iar după-amiază îşi fac simţită prezenţa şi în sud.

RomaniaTV.net
13 apr. 2013, 14:20
Maxime de 21 de grade, dar şi ploi slabe în ultima zi de weekend. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică, în ţara noastră pătrunde o masa de aer mai rece, astfel incat temperaturile maxime sunt usor mai mici si vor fi cuprinse in general intre 13 grade in depresiuni si cel mult 21 grade in Lunca Dunarii.

Norii se mai aduna din cand in cand peste majoritatea regiunilor si lasa ploi slabe, dar prefera jumatatea de est a tarii, unde se vor înregistra averse, insotite de descarcari electrice. In schimb, la munte mai sunt manifestari de iarna tarzie: la peste 1800 m altitudine vor fi lapovita si ninsori. Vantul va sufla mai turbulent in regiunile estice si la munte.

În Bucureşti, norii se aduna temporar si, mai ales dupa amiaza, aduc averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul sufla cel mult moderat, iar temperatura maximă, in scadere, nu mai trece de 17, 18 grade.

Săptămâna viitoare debutează cu o vreme normală pentru data din calendar in ceea ce priveste regimul termic. Luni vor fi maxime de la 12 grade in nordul Moldovei si cel mult 18 grade in sud-vestul si in sudul tarii. In sudul, in centrul si in estul tarii cerul se innoreaza temporar si mai ploua slab, iar la munte, la peste 1800 m altitudine sutn aşteptate precipitatii mixte. In celelalte regiuni, soarele castiga in disputa cu norii si doar cu totul izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul sufla ceva mai tare in sud-est si la munte.

Si pentru bucuresteni, ziua de luni vine cu vreme destul de capricioasa. Norii din care ploua slab acopera temporar cerul, iar vantul are ceva rabufniri. La amiază, termometrele arata 17, cel mult 18 grade.

Marti, desi temperatura aerului va marca o usoara crestere, maximele raman apropiate de valorile normale ale datei din calendar. Meteorologii prognozeaza pentru amiaza valori cuprinse in general intre 12 – 13 grade pe litoral si 19 -20 grade in vest si in centru. Cerul va fi variabil, cu mai multi nori in prima parte a zilei peste sudul tarii si zonele montane, unde cad ploi slabe pe arii restranse. Vantul mai sufla cu intensificari doar in sud-est.

Şi în Capitală, cerul e mai incarcat de nori in primele ore, cand trecator e foarte probabil sa mai ploua slab. Vantul e inca agitata, iar amiaza vine cu maxime in jur de 18 grade.

Miercuri, presiunea atmosferica relativ ridicata ne asigura o vreme destul de placuta, fara prea multi nori pe cer, sanse reduse sa mai avem parte de ploaie si temperaturi care mai cresc putin. Vorbim asadar despre maxime intre 12 si 21 grade, cu cele mai mari valori in vest, in centru si in sud.

Joi si vineri ne mai bucuram de o vreme usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data, apoi insa vremea se raceste, chiar accentuat in aproape toata tara. Temporar vor mai cadea precipitatii, mai ales în weekend, cu precadere in jumatatea de nord a tarii.