Mazăre, deranjat de prezenţa lui Ioan Rus în cabinetul Ponta. „A fost damblaua premierului”

Radu Mazăre nu este de acord cu cooptarea clujeanului Ioan Rus în noul Guvern. El spune că Rus nu a confirmat nimic în ultimii ani, dar asta a fost "damblaua" lui Ponta.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 08:33
Mazăre, deranjat de prezenţa lui Ioan Rus în cabinetul Ponta. „A fost damblaua premierului”

„Nu cred că era îndreptăţit să ocupe o funcţie ministeriabilă în Guvern. Eu cred că trebuia să fie puşi oameni care au confirmat că au făcut ceva. Rus, din păcate, în ultimii ani, nu l-am văzut. Tocmai d-asta nu l-am văzut pentru că nu a confirmat, însă şi l-a asumat premierul la pachet. A spus „domne e al meu, e damblaua mea, poţi să accepţi un om care este damblaua primului ministru”. Dambla, între ghilimele. Probabil are alte esorturi care l-au determinat„, a spus Mazăre.

El a arătat că totuşi nu are încotro şi va accepta prezenţa lui Rus în cabinetul Ponta.

„Îl acceptăm acum, ce să facem. O să votăm Guvernul”, a declarat Mazăre, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se validează lista cabinetului Ponta.

Mazăre a precizat că alte nume din listă nu îl deranjează.

VEZI REPLICA LUI RUS

Întrebat dacă ar fi vrut un portofoliu, ca cel Turismului, pentru reprezentanţii filialei Constanţa, Mazăre a răspuns că „deocamdată nu s-a pus problema unui secretar de stat la Turism”.

„Acolo trebuie să fie o persoană care să fie în concordanţă cu viziunea mea şi viziunea noastră despre turism şi probabil aşa se va întâmpla. M-am gîndit la un nume. O să-l discut cu primul ministru, l-am discutat în principiu. Este un nume care provine din sistem, din turism şi înţelege cum trebuie făcut turismul”, a spus Mazăre.

El nu vrut să dezvăluie numele celui pe care îl susţine pentru un asemenea post. „Este cineva care se pricepe şi care face turism de ani buni. Nu va fi cineva paraşutat fără nici o legătură cu turismul”, a conchis Mazăre.

Surse politice declarau marţi pentru România TV că Radu Mazăre îşi dorea postul de ministru al Turismului pentru fratele său mai mic, Alexandru Mazăre.

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat marţi seară lista cabinetului. Ioan Rus este propus pentru funcţia de ministru de Interne.