Mazăre nu se lasă: O vrea pe Corina Martin la Turism

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că a discutat cu Liviu Dragnea şi cu ministrul Turismului, Eduard Hellvig, despre propunerea sa privind numirea preşedintelui ANAT, Corina Martin, în funcţia de secretar de stat la MDRT, precizând că va dezbate "problema" şi cu premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 15:36
Mazăre nu se lasă: O vrea pe Corina Martin la Turism

„Deocamdată, nu am discutat nimic clar. Cert este că madam Udrea scosese de doi sau trei ani secretarul de stat pentru turism. Am discutat cu ministrul Hellvig, am discutat şi cu Liviu Dragnea, dar în mod cert va trebui să discut problema şi cu premierul pentru reînfiinţarea acestui post de secretar de stat la Turism. Eu cred că turismul este foarte important şi trebuie pusă o persoană pricepută acolo. Chestiunea nu este încă tranşată, cam într-o săptămână o voi lămuri”, a afirmat, joi, Radu Mazăre, la finalul şedinţei extraordinare de Consiliu Local, desfăşurată pe şantierul campusului social „Henri Coandă”.

El a explicat că preşedintele ANAT este o persoană competentă care şi-a demonstrat calităţile şi că nu este „pila lui Mazăre”.

„Nu este pila lui Mazăre. Este o persoană pe care o cunoaşteţi cu toţii, care a ajuns pe forţele proprii preşedinte la ANAT şi în toate asociaţiile în care este, nu au votat-o privaţii că este prietena lui Mazăre. Nu a venit nimeni cu altă propunere. L-am întrebat pe ministru: «Ai pe cineva mai bun, ştii pe cineva care ar fi mai competent?», «Nu, dar te rog să discutăm săptămâna care vine, o să te sun să discutăm o oră, două ore, puţin mai pe îndelete». Cred că chestiunea va fi rezolvată deoarece consider că turismul este o componetă importantă în economia românească”, a mai spus Radu Mazăre.

Radu Mazăre declara încă de săptămâna trecută că are o propunere pentru funcţia de secretar de stat pentru Turism, pe care a discutat-o deja cu premierul desemnat Victor Ponta, aceasta fiind Corina Martin.

În urmă cu două zile, Mazăre afirma că se va întâlni cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care ar fi delegat de premier să se ocupe de secretarii de stat, pentru a-i propune ca preşedintele ANAT, Corina Martin, să fie secretar de stat la MDRT.

Eduard Hellvig a declarat, luni, că MDRT nu are post de secretar de stat pe turism şi că nu este responsabilitatea sa să-l mulţumească pe Radu Mazăre.

„Nu este responsabilitatea mea să-l mulţumesc pe domnul Radu Mazăre. Responsabilitatea mea ca ministru în domeniul în care una dintre componente este şi turismul este să fac în aşa fel încât să răspund unei necesităţi pe care România astăzi o are. Nu o persoană, nu un partid, ci mă interesează să avem capacitatea să ne prezentăm la nişte standarde care ar trebui să se impună în secolul 21 în România”, a spus Hellvig.

El a completat că nu este obişnuit să discute în public despre „ce doreşte unul sau altul” şi că a ajuns „în calitatea” de a fi propus pentru poziţia de ministru pentru că are o viziune.