Mazăre: Scandalul din PSD legat de plecare lui Geoană este „o ţigăneală românească”

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, susţine că scandalul dintre preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi conducerea centrală a partidului este o "ţigăneală românească" despre care nu îi place să vorbească, iar dacă ar trebui să aleagă cine să plece din partid l-ar alege pe Geoană.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 14:19
Mazăre: Scandalul din PSD legat de plecare lui Geoană este „o ţigăneală românească”

Întrebat de jurnalişti, după şedinţa Consiliului Local Municipal, ce părere are despre scandalul dintre Mircea Geoană şi conducerea centrală a PSD, liderul social-democraţilor constănţeni a spus: „Aţi văzut că nu m-am băgat, nu prea îmi place povestea aia de la Bucureşti. N-am urmărit îndeaproape să văd ce se întâmplă, dar se întâmplă nişte lucruri acolo care nu sunt normale, care nu-mi plac, nu ştiu, sunt nişte ţigăneli care n-ar trebui să existe. Păi, în PSD, nu de PSD vorbim, din partea lui Geoană, a conducerii, că a depus cerere, că n-a depus cerere, că ăla a vorbit în numele partidului, că n-a vorbit, o ţigăneală românească despre care nici nu-mi face plăcere să vorbesc„.

El a spus că Mircea Geoană trebuia să se retragă de la conducerea PSD în momentul în care a pierdut alegerile prezidenţiale şi să nu mai candideze la un nou mandat în fruntea social-democraţilor.

Am spus că trebuie să se retragă după ce a pierdut preşedinţia, dacă vă mai aduceţi aminte. Mi se părea o chestiune normală şi corectă să se retragă atunci din funcţia de preşedinte şi să nu mai candideze. Adică omul să recunoască faptul că n-a fost o reuşită, că n-a luat preşedinţia şi ca atare să se retragă şi să lase loc altuia, aşa se face în viaţă„, a explicat liderul PSD Constanţa.

Mazăre a completat că dacă acest scandal se va putea încheia numai cu plecarea unora dintre combatanţi din rândurile partidului, atunci cel care trebuie să plece este Mircea Geoană.

Este bine să nu mai fie ţigănie, acest circ. Deocamdată, acest circ este în ograda PSD şi îl fac Geoană cu actuala conducere a PSD. Cine ar putea să plece: să plece Geoană sau să plece actuala conducere? Eu prefer să plece Geoană, că Geoană a mai fost o dată şef şi am văzut ce rezultate a dat. Dacă şi ăştia vor da rezultate la fel ca Geoană şi ăştia trebuie să ia drumul lui Geoană, că sunt la conducerea partidului„, a afirmat Mazăre.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este „pripită şi nejustificată”, că aceasta face rău partidului şi este determinată de „interese meschine”. Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă „o greşeală strategică”, pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, „va fi oferită pe tavă” această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Mircea Geoană. Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu mai are loc în PSD”.