McDonald’s din Franţa lansează hamburgerul „bicultural”: McBaguette

Ca să fie "împăcaţi" şi francezii, şi americanii, restaurantele McDonald's din Franţa scot o "ediţie" limitată de hamburgeri, numită McBaguette. Aceasta va conţine ingrediente din ambele "culturi", principalele fiind carnea americană şi brânza şi bagheta tipic franţuzeşti.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 14:00
McDonald’s din Franţa lansează hamburgerul „bicultural”: McBaguette

McBaguette îşi va face „intrarea” în cele 1.228 de restaurante McDonald’s din Franţa în luna aprilie. Noul produs va conţine faimosul burger preparat din carne de vită, în timp ce „partenerul” francez vine cu celebra brânză Emmental, cu muştarul şi cu bagheta de pâine care va înlocui chifla.

Concesia făcută de americani francezilor, de a include în tradiţionalul meniu McDonald’s şi ingrediente din ţara unde restaurantele americane funcţionează, este o mişcare de marketing binevenită atât pentru consumatori, care se vor simţi măguliţi că le sunt luate în considerare preferinţele culinare autohtone, cât şi pentru compania multinaţională, care are astfel toate şansele să îşi crească şi mai mult profiturile.

Americanii s-au orientat bine după ce au observat că, potrivit celor mai recente statistici din Franţa, 65% din 2 miliarde de sandvişuri care se vând în această ţară au ca bază bagheta.