McDonald’s anunţă că se retrage definitiv din Rusia, după ce trei luni şi-a plătit angajaţii, deşi restaurantele erau închise

Lanțul de fast-food McDonald's a anunțat retragerea de pe piața din Rusia și vinderea afacerii către o companie locală, ca urmare a „crizei umanitare cauzate de războiul din Ucraina și operarea într-un mediu de afaceri tot mai impredictibil”, informează CNN.

16 mai 2022, 18:16
McDonald’s anunţă că se retrage definitiv din Rusia, după ce trei luni şi-a plătit angajaţii, deşi restaurantele erau închise

În luna martie, compania americană McDonald’s anunța închiderea temporară a restaurantele sale din Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina.

McDonald’s a devenit un simbol al politicii de reforme sociale „Glasnost”, inițiată de fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov la finele anilor 1980. Pe 31 ianuarie 1990, la Moscova se deschidea primul astfel de restaurant.

Acum, McDonald’s a anunţat că va părăsi definitiv Rusia și că va vinde întreaga rețea de restaurante unui „cumpărător local” din Rusia.

Citeşte şi: KFC, pe pierdere în România. Probleme financiare serioase pentru celebrul lanț de restaurante

Lanțul de fast-food a precizat că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajați din Rusia, unde deține 850 de locații.

Închiderea restaurantelor din Rusia dar și din Ucraina, ca urmare a războiului, a costat McDonald’s 127 de milioane de dolari, în primul trimestru al acestui an. 27 de milioane de dolari au reprezentat cheltuieli cu salariile angajaților companiei.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 82. Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii se concentrează asupra regiunii Lugansk


loading...
Partenerii noștri