Războiul din Ucraina, ziua 82. Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii se concentrează asupra regiunii Lugansk

Volodimir Zelenski l-a numit pe generalul-maior Igor Tantsiura drept noul comandant al Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Iuri Galușkin. Motivele înlocuirii nu au fost făcute publice.

16 mai 2022, 08:53
Războiul din Ucraina, ziua 82. Zelenski l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii se concentrează asupra regiunii Lugansk

Războiul din Ucraina, ziua 82. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleg Reznikov, a declarat că țara trebuie să asigure numărul de personal militar implicat în ostilități, până la un milion de persoane. Potrivit acestuia, datorită măsurilor pregătitoare și mobilizării locuitorilor Ucrainei, precum și acțiunilor autorităților, apărarea a fost bine organizată. El a remarcat și ajutorul voluntarilor în fazele inițiale ale războiului.

În acelaşi timp, din teren se relatează că forțele ruse continuă eforturile coordonate de a captura Severodonețk. Ele au abandonat probabil sarcina de a finaliza o încercuire pe scară largă a unităților ucrainene de la Donețk la Izyum, în favoarea completării captării regiunii Lugansk, după cum arată un raport al Institutului American pentru Studii de Război.

În total, în cursul zilei de 15 mai, apărătorii ucraineni au respins 17 atacuri inamice în Donbas, se arată în rapoartele de la Kiev; au distrus trei tancuri, un sistem de artilerie, șase unități de vehicule blindate de luptă și o mașină a ruşilor.

Citeşte şi Cum arată rachetele „Pucioasa”, cele mai noi arme folosite în războiul din Ucraina. Imagini uluitoare cu spaima blindatelor de pe front VIDEO

Războiul din Ucraina, ziua 82. De partea sa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un discurs, că “operaţiunea specială” a armatei ruse este “în faliment” şi că Rusia va recunoaşte realitatea. “Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski.

“Indiferent cât de ‘creativi’ sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa ‘putere’ în zonele ocupate dun Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Citeşte şi Războiul din Ucraina nu ucide doar oameni. Cercetătorii sunt îngrijoraţi de numărul uriaş de delfini morţi în Marea Neagră, în ultimele săptămâni


loading...
Partenerii noștri