McDonald’s lansează o nouă băutură „sănătoasă” pentru copii, care conţine 12 linguriţe de zahăr!

McDonald's va lansa o nouă băutură carbogazoasă special creată pentru cei mici, care promite să le asigure acestora o cincime din necesarul zilnic de fructe şi legume. Problema este că băutura este plină de zahăr şi calorii "goale".

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 15:13
McDonald’s lansează o nouă băutură „sănătoasă” pentru copii, care conţine 12 linguriţe de zahăr!

Noua băutură, numită Fruitizz, face parte din strategia lanţului de restaurante fast-food McDonald’s de a-şi îmbunătăţi reputaţia în ceea ce priveşte alimentele sănătoase, potrivit DailyMail.

Alte măsuri în acest sens au fost introducerea morcovilor, fructelor, apei minerale sau a laptelui semi degresat organic ca opţiuni la meniurile Happy Meal.

McDonald’s susţine că noul sortiment de suc nu conţine zahăr adăugat, culori sau arome artificiale şi este făcut în proporţie de 60% din struguri, mere şi zmeură cu apă minerală.

Dar un pahar de 500 ml de suc Fruitizz conţine 49 de grame de zahăr, deşi nutriţioniştii nu recomandă copiilor mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi. Băutura mai conţine şi 200 de calorii.

Nutriţionistul Christina Merryfield, de la spitalul Bupa Cromwell din Londra, a explicat că „Un pahar mare din această băutură conţine mai mult zahăr decât o doză de Fanta. Băuturile care conţin mult zahăr pot duce la carii şi la creşterea în greutate. Apa sau laptele sunt alternative mult mai sănătoase”.

Sucul va fi lansat oficial pe 16 mai.