McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă pentru prima oară în 14 ani: „Am amânat cât am putut”

Sunt veşti proaste pentru fanii McDonald's. Reprezentanţii renumitului lanţ de fast-food a anunţat că preţul cheesburger-ului va fi majorat. Acest lucru se întâmplă după mai bine de 14 ani, din cauza presiunilor tot mai mari ale costurilor.

27 iul. 2022, 20:10
McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă pentru prima oară în 14 ani: „Am amânat cât am putut”
McDonald's scumpeşte cheeseburger-ul

McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Se întâmplă în restaurantele din Marea Britanie. Preţurile vor creşte cu sume cuprinse între 60 de bani (10p) și 1,20 lei (20p), la mai multe produse.

McDonald’s scumpeşte cheeseburger-ul. Care sunt noile preţuri

Citeşte şi Scumpiri în lanţ de la 1 august. Viaţă grea pentru milioane de români

Un cheeseburger se vinde acum în restaurantele din Marea Britanie cu 7 lei lei (1.19.lire), de la 5,80 lei (99p).

Decizia de creştere a preţurilor a fost luată din cauza costurilor mari la combustibili, salarii şi ingrediente, prețurile crescând la cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani.

„Înțelegem că orice creștere a prețurilor nu este o veste bună, dar am amânat și minimizat aceste modificări atât timp cât am putut”, a spus Alistair Macrow, directorul executiv al McDonald’s Marea Britanie și Irlanda, într-un email adresat clienţilor, potrivit ziare.com. 

Acesta a precizat că nu toate produsele au fost afectate de scumpiri.

Reprezentanţii companiei anunţă că unele prețuri vor continua să varieze de la un restaurant la altul, deoarece unele sunt operate de francizați, care pot stabili prețuri pe baza recomandărilor de la McDonald’s.

McDonald’s are peste 36.000 de restaurante în peste 100 de țări. Reprezentanţii companiei au anunţat că se gândesc dacă să adauge mai multe opțiuni de meniu reduse, deoarece costul crescut al vieții, în special în Europa, a determinat ca unii clienți cu venituri mai mici să cumpere produse mai ieftine și mai puține mese combinate mari, potrivit BBC.

Compania a raportat o creștere a vânzărilor globale de 9,7% pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte şi Berea se scumpeşte de la 1 august 2022. Care este explicația dată de producători și comercianți