McLaren se retrage de la Marele Premiu al Australiei. Un membru al staff-ului a fost depistat cu coronavirus

McLaren a anunţat că nu va participa la Marele Premiu al Australiei, proghramat, duminică, 15 martie, la Melbourne, după ce un membru al echipei a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

12 mart. 2020, 11:47
McLaren se retrage de la Marele Premiu al Australiei. Un membru al staff-ului a fost depistat cu coronavirus

Cele 10 echipe de Formula 1 au sosit săptămâna aceasta la Melbourne pentru prima cursă a sezonului 2020, programată pe circuitul „Albert Park”.

McLaren a anunţat, joi, că cei doi piloţi ai echipei, Carlos Sainz și Lando Norris, nu vor participa la Marele Premiu al Australiei.

„McLaren Racing a confirmat că s-a retras de la Marele Premiu al Australiei din Formula 1 2020, în urma testului pozitiv pentru coronavirus al unui membru al echipei. Acesta a fost testat și izolat imediat ce a început să prezinte simptome iar acum va urma procedura impusă de autoritățile medicale locale”, este comunicatul McLaren.

Coronavirusul loveşte Formula 1. Etapa a patra a Marelui Circ a fost anulată

Andrew Westacott, şeful comitetului de organizare al Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a ediţiei 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, a exclus posibilitatea ca grand prix-ul de la Melbourne să se desfăşoare fără spectatori, aşa cum au decis autorităţile din Bahrain pentru manşa a doua, din cauza coronavirusului. La Melbourne sunt aşteptaţi 300.000 de spectatori.