Mecanicul băut de la metrou riscă până la 7 ani de închisoare

Mecanicul surprins cu o alcoolemie uriaşă în timp ce se afla la comanda metroului riscă să ajungă la închisoare. Acesta a fost descoperit de un grup de călători care au mers să verifice de ce nu mai pleca trenul din staţie.

04 dec. 2020, 16:58
Mecanicul băut de la metrou riscă până la 7 ani de închisoare
Mecanicul băut de la metrou riscă 7 ani de închisoare

Mecanicul băut

de la metrou riscă până la 7 ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit cu o alcoolemie uriaşă în timp ce se afla comanda trenului. Acesta era atât de beat, încât nu a mai putut să plece cu metroul din staţie.

Mecanicul băut de la metrou riscă până la 7 ani de închisoare. Precizările făcute de Poliţia Capitalei

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a făcut primele precizări referitoare la acest caz.

„Evenimentul menționat de dumneavoastră a avut loc în urmă cu două zile, mai exact pe data de 2 decembrie, în jurul orei 16.30. Polițiștii (…), în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 din București, s-au sesizat și au declanșat niște verificări, după ce un tren a staționat prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște.

Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. La fața locului a sosit în sprijin și un echipaj al Poliției Rutiere din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră care l-a testat pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mecanicul a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală, unde au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Tot din urma acestui eveniment s-a întocmit și un dosar penal, în care polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsire a postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru săvârșirea acestei infracțiuni, de părăsire a postului și prezență la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe, Codul penal prevede o pedeapsă de la 2, la 7 ani cu închisoarea”, a spus Ciprian Romanescu, purtător de cuvând al Poliţiei Capitalei, la B1.