„Meciul secolului” este un circ! Acuzaţii grave înaintea show-ului de sute de milioane de euro

Fostul boxer american Oscar De La Hoya consideră că meciul, care se prefigurează tot mai mult, între pugilistul american Floyd Mayweather și luptătorul irlandez de arte marțiale mixte Conor McGregor este un "circ" și crede că sportul cu mănuși riscă să nu-și mai revină niciodată dacă această "farsă" va fi lăsată să aibă loc, informează Reuters.

26 mai 2017, 10:53
„Meciul secolului” este un circ! Acuzaţii grave înaintea show-ului de sute de milioane de euro

„Cu fiecare zi care trece, pare din ce în ce mai probabil că circul cunoscut drept Floyd Mayweather versus Conor McGregor va sosi în oraș, în viitorul apropiat”, a scris De La Hoya într-o scrisoare deschisă publicată pe contul său Facebook.

„Un grup va fi, în cele din urmă, lăsat să se asigure că farsa nu va avea loc. Noi, fanii, care sunt esența acestui sport”, a adăugat De La Hoya, care are în palmares 10 titluri de campion mondial ca boxer profesionist.

Acesta a prezis că Mayweather îl va distruge pur și simplu pe McGregor într-un meci de box, în condițiile în care irlandezul nu a mai boxat niciodată până acum, nici măcar la nivel de amatori.

„Sportul nostru s-ar putea să nu își mai revină niciodată”, a adăugat De La Hoya, subliniind diferențele dintre box și arte marțiale mixte (MMA).

„Pentru a folosi un pic o analogie extremă, se întâmplă să fiu un jucător de golf destul de bun. Aș putea să-mi păstrez potențialul într-un turneu de categoria a doua? Poate. Însă aș fi în stare să concurez cu Rory McIlroy, Jordan Speith sau Sergio Garcia? Desigur că nu. Nici măcar nu m-aș gândi să încerc”, a afirmat fostul campion.

O eventuală luptă între Mayweather și McGregor riscă să pună în umbră super-meciul dintre Ghenadi Golovkin și Canelo Alvarez, programat în luna septembrie, promovat de compania lui De La Hoya, însă americanul susține că îngrijorarea sa este autentică.

„Dacă Floyd va renunța la retragere pentru a boxa cu cineva precum Keith ‘One-time’ Thurman, Errol Spence sau un alt pugilist de top de la categoria welter, nu doar că aș aplauda lupta, ci chiar aș fi primul care aș solicita un bilet. Un astfel de meci este ceea ce fanii — și eu sunt primul dintre ei — își doresc”, a conchis Oscar De La Hoya.