Meciul „U” Cluj – CFR Cluj se rejoacă de la 0-0

Partida dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din etapa a 31-a a Ligii I, întreruptă în minutul 27, la scorul de 0-1, din cauza violenţelor de pe teren, se va rejuca de la scorul de 0-0, a decis, vineri, Comisia de Disciplină a LPF.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 14:42
Meciul „U” Cluj – CFR Cluj se rejoacă de la 0-0

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, vineri, ca meciul Universitatea Cluj – CFR Cluj, întrerupt marţi, în minutul 27, să se rejoace începând din minutul 1. Data rejucării partidei va fi stabilită ulterior.

Totodată, portarul Mircea Bornescu şi fundaşul Ricardo Cadu, primii care s-au încăierat, imediat după ce CFR a marcat, au fost suspendaţi câte două etape.

„În ceea ce priveşte meciul Universitatea Cluj – CFR Cluj s-a luat următoarea decizie: în baza legii 7 din legile jocului, coroborată cu articolul 123 din Regulamentul Disciplinar se decide rejucarea din minutul 1 a partidei Universitatea Cluj – CFR Cluj, întreruptă la data de 8 mai 2012, în minutul 24, la o dată care va fi decisă de departamentul de competiţii al LPF. Se sancţionează jucătorul Ricardo Cadu cu suspendare de două etape şi penalitate sportivă de 7.000 de lei. Se sancţionează jucătorul Bornescu Mircea pentru două etape şi penalitate de 7.000 de lei. Se sancţionează masorul Ciucă Liviu cu 12 luni de suspendare şi penalitate sportivă de 10.000 de lei. Hotărârea poate fi atacată la Comisia de Recurs în termen regulamentar (n.r. – cinci zile de la comunicare)”, a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină, Valentin Epure.

Claudiu Niculescu: Este cea mai corectă decizie

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Claudiu Niculescu, a declarat că decizia Comisiei de Disciplină este „cea mai corectă” care se putea lua în acest caz.

„Din punctul meu de vedere este cea mai corectă decizie. De câteva zile am spus că ar trebui să se rejoace meciul, indiferent din ce minut, 1 sau 27, el trebuie să se termine pe teren. Acum că liga a decis să se joace din minutul 1, foarte bine, nu poate decât să mă bucure acest lucru, iar cel mai bun să câştige. Mă bucură această decizie şi sper să jucăm cele 90 de minute împotriva CFR-ului”, a spus Niculescu, la Sport.ro.

Paszkany: Nu putem juca patru meciuri în şapte zile

Patronul CFR Cluj, Paszkany Arpad, este şi el de acord cu decizia, însă crede că pentru aplicarea ei va fi nevoie de amânarea finalului campionatului. „Nu sunt întrunite condiţiile legale de a rejuca această partidă, în ciuda faptului că nu sunt deloc împotrivă, ci din contră. Mie îmi place fotbalul şi de aceea mă implic în acest fenomen. Singura variantă de rejucare a acestei partide ar fi să se împingă terminarea campionatului nu până sâmbătă viitoare, ci cel puţin până pe 23 sau 26 mai, pentru că noi nu putem juca patru partide în şapte zile. Acest lucru ar contraveni regulamentelor FIFA, ceea ce nu poate fi ocolit. Dacă hotărârea s-a dat în condiţii legale… Noi vrem să vedem fotbal, dar nu poţi să joci patru meciuri în şapte zile, asta spun articolele. Dacă vom considera că decizia este ilegală, vom merge până la TAS. În cazuri întemeiate, TAS dă decizii în decursul a 15 zile”, a spus Paszkany, la Sport.ro.

Marţi seară, Cluj Arena a găzduit derby-ul dintre Universitatea şi liderul Ligii I, CFR Cluj. Ca de fiecare dată, în jurul acestui meci a existat multă tensiune, iar totul a „explodat” chiar pe teren, în minutul 27, după ce CFR a deschis scorul prin Ricardo Cadu, dintr-un penalty discutabil acordat de centralul Alexandru Tudor.

Imediat după transformarea loviturii de la 11 metri, Cadu a alergat ostentativ spre galeria Universităţii. Portarul gazdelor, Mircea Bornescu, s-a repezit la el şi l-a bruscat, afirmând ulterior că a făcut-o deoarece căpitanul CFR-ului l-a numit „ţigan român”. Tensiunea a escaladat şi mai mulţi jucători ai celor două echipe s-au încăierat. Arbitrul Alexandru Tudor a decis ca partida să fie suspendată, iar cele două echipe au plecat spre vestiare. În tunelul de acces la cabine, Cadu a fost lovit încă o dată, de masorul celor de la „U”, Liviu Ciucă. După aproximativ 15 minute de la trimiterea echipelor la cabine, centralul Alexandru Tudor a luat decizia de a suspenda definitiv meciul, pe motiv că situaţia a scăpat de sub control şi că oricum ar fi trebuit să elimine câte 4-5 jucători de la ambele echipe, ceea ce ar fi făcut partida imposibil de disputat. Totuşi, el a reţinut doar carnetele lui Bornescu şi Cadu.