Meciuri de fotbal trucate în Republica Moldova. Arestări pe bandă rulantă

Meciuri de fotbal trucate în Republica Moldova. Europol şi oficialii anticorupţie moldoveni anunţă că patru persoane au fost reţinute, fiind suspecte de trucarea meciurilor.

10 dec. 2020, 13:15
Meciuri de fotbal trucate în Republica Moldova. Arestări pe bandă rulantă

Meciuri de fotbal trucate în Republica Moldova. Europol anunţă că aproape 20 de meciuri e posibil să fi fost trucate în actuala ediţie de campionat.

Meciuri de fotbal trucate în Republica Moldova. Mai multe persoane reţinute

”Conducători de cluburi, antrenori, manageri, fotbalişti şi alţi intermediari fac parte dintr-o reţea”, a precizat Europol într-un comunicat de presă.

Oficialii au declarat că infractorii ar influenţa rezultatele meciurilor şi ar paria mai ales pe pieţele asiatice. Unele pariuri variază între 10.000 şi 20.000 de euro pentru un singur meci, cu profituri ilicite estimate la 600.000 de euro.

Citeşte şi Caz uriaş de corupţie. Peste 135 de jucători de tenis implicaţi în mafia pariurilor

Europolul precizează că susţine centrul naţional anticorupţie al Republicii Moldova în dezmembrarea grupului de crimă organizată implicat în trucarea meciurilor, relatează.

Potrivit Centrului anticorupţie, 11 persoane sunt suspecte de mituirea jucătorilor şi trucarea rezultatelor meciurilor.

Autorităţile fotbalistice de la Chişinău nu au comentat aceste afirmaţii.

Citeşte şi Şoferul care a lovit cu mașina un polițist la Gara de Nord, lăsat liber de procurori. Europol acuză presiuni: Este beizadeaua unei persoane din Secretariatul Guvernului

Maia Sandu, fostă economistă la Banca Mondială şi proeuropeană, l-a învins în alegerile prezidenţiale de luna trecută de Igor Dodon, favoritul Moscovei, promiţând să lupte împotriva corupţiei în mica fostă republică sovietică, aminteşte Reuters, citată de Agerpres.