Medaliat la Mondiale, ucis în stradă. Alături de el a mai fost omorât un artist cunoscut

Atletul ecuadorian Alex Quiñonez, médaliat cu bronz la 200 metri la Campionatul Mondial din 2019, a fost ucis prin împuşcare, vineri, la Guayaquil, în Ecuador.

23 oct. 2021, 15:17
Medaliat la Mondiale, ucis în stradă. Alături de el a mai fost omorât un artist cunoscut

Alex Quiñonez a fost omorât într-o zonă comercială dintr-un cartier din Guayaquil, un oraş din centrul Ecuadorului, vineri seară cu cântăreţul Arcalla, când s-au tras focuri de armă în direcţia lor. Ambii bărbaţi au murit pe loc.

Quiñonez, medaliat cu bronz la 200 m la Mondialele 2019, avea 32 de ani. El a fost întrecut atunci doar de Noah Lyles din Statele Unite și Andre De Grasse din Canada. Moartea sprinterului ecuadorian a fost confirmată de Ministerul Sportului, care a regretat „pierderea unui mare sportiv, a unei persoane care ne-a făcut să visăm„. El a fost chiar numit „cel mai bun sprinter din istoria ţării”.

Citeşte şi Şoc în presa sportivă! Unul dintre cei mai apreciați comentatori din România a fost găsit mort în casă. Avea doar 29 de ani

Quiñonez nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei suspendări pentru încălcarea regulilor de localizare.

La Jocurile Olimpice de la Londra 2012, el a înregistrat un record național de 20,28 secunde în seriile de la 200 de metri și a terminat pe locul șapte în finală, scrie Mirror. Cele mai bune performanţe personale, de 10,09 secunde la 100 m și 19,87 la 200 m, sunt recorduri naționale, iar el a fost, de asemenea, dublu campion la Campionatele Ibero-Americane din 2012.

Citeşte şi Sportiv român mort într-un accident rutier în Italia. Avea doar 23 de ani