Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors în ţară. Ministrul Eduard Novak nu a venit la ceremonie

Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors duminică în ţară. Sportivii au fost întâmpinaţi la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanţi ai MTS, COSR şi FR Canotaj, dar şi de apropiaţi. Elisabeta Lipă le-a mulțumit sportivilor care au concurat la Jocurile Olimpice.

01 aug. 2021, 16:03
Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors în ţară. Ministrul Eduard Novak nu a venit la ceremonie
Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors în ţară

Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors în ţară. „Canotajul este pe patru la aceste Jocuri Olimpice. Suntem pe doi în Europa, după Olanda, iar pe plan mondial suntem după Australia și Noua Zeelandă. Azi vreau să mulțumesc: Ancuța, Simona, Cosmin, Mugurel, Ciprian, Ștefan, Mihăiță, vă mulțumesc că ne-ați făcut mândri că suntem români.

Eu nu am mai trăit o asemenea bucurie din 2004, când am ieșit campioană olimpică. Le mulțumesc și celor care au fost în finală. Parisul va arăta mult mai frumos. Am crescut extraordinar de frumos. După 5-6 ani, am avut 9 echipaje, 36 de sportiv. Era extraordinar dacă erau toți pe podium, dar să nu-L mâniem pe Dumnezeu.

Mă simt datoare să mulțumesc tuturor celor care au stat în spatele rezultatelor: antrenorilor, echipei medicale, kinetoterapeuților, preparatorilor, nutriționiștilor, maseurilor și antrenorului coordonator, Antonio Colamonici. Le mulțumesc tututor”, a spus Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors în ţară

La Tokyo, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat aurul olimpic la dublu vâsle feminin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au obţinut argintul la patru rame fără cârmaci masculin, iar Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au urcat pe treapta a doua a podiumului la dublu rame masculin.

Celelalte rezultate ale canotorilor români la Tokyo: 8+1 feminin, locul 6; 8+1 masculin – nu s-a calificat în finală; dublu vâsle feminin (categorie uşoară) – Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă -locul 6; dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi) – locul 9; dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) – locul 9; patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu) – locul 9.

Ministrul Eduard Novak nu a venit la ceremonie

Ministrul Tineretului și Sportului nu a venit la ceremonie, fiind prezent la un prezent la o competiție de pregătire în vederea propriei participări la Jocurile Paralimpice, dar a transmis un mesaj de felicitare.

Citeşte şi: Ministrul Sportului a câștigat un concurs național de ciclism. Eduard Novak: „Adrenalina este maximă”

Am un mesaj din partea ministrului. Domnia sa regretă că nu a putut fi personal, e într-o competiție de care are nevoie pentru a participa la Jocurile Olimpice.

«Dragi sportivi, bine ați venit acasă! Vă așteptă o țară întreagă. Trei dintre cele patru medalii vi se datorează. Performanțele voastre s-au scris cu muncă, sacrificii și renunțări. V-am văzut palmele, v-am văzut epuizați de efort și lacrimile. Iertați-ne că vă credem supraomeni și avem așteptări atât mari de la voi.

Dar nu sunteți oameni obișnuiți. Voi sunteți campionii noștri. Cinste vouă. Felicitări staff-ului și Federației de Canotaj. Canotajul românesc a devenit sinonim cu succesul. Vă mulțumesc tuturor. Îi mulțumesc doamnei Lipă pentru felul în care se bate zi de zi pentru le asigura cele mai bune condiții sportivilor», a fost mesajul lui Eduard Novak, citit de Cristian Emilian Ghiță, reprezentant al MTS.