Medalii de aur şi argint pentru olimpicii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii (patru medalii de aur şi două medalii de argint) şi locul I pe naţiuni, la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 28 iunie - 2 iulie, în localitatea cipriotă Agros.

03 iul. 2013, 07:55
Medalii de aur şi argint pentru olimpicii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori

Ministerul Educaţiei Naţionale informează că medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), respectiv Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) şi Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi clasa a X-a, au intrat în posesia medaliilor de argint.

La ediţia din acest an au luat parte peste 120 concurenţi din 16 ţări (10 în concurs şi 6 cu statut de invitat).

Citeşte şi: Românii au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.