MediaSind îndeamnă salariaţii TVR la grevă generală pe fondul reducerii salariilor

Singura soluție pentru ca salariații TVR să-și recâștige demnitatea, în urma hotărârii Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune SRTV din 28 iulie, prin care s-a decis micșorarea timpului de muncă și a salariilor, este declanșarea grevei generale pe termen nelimitat, susține FRJ MediaSind.

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 12:40
MediaSind îndeamnă salariaţii TVR la grevă generală pe fondul reducerii salariilor

„Comitetul Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind a luat act cu îngrijorare de hotărârea Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune SRTV din data de 28 iulie 2015, de a micșora timpul de muncă și salariile angajaților din această instituție de presă cu 20%. Decizia conducerii SRTV, menită, de fapt, să salveze mandatul administrației Stelian Tănase și nu instituția, este o hotărâre abuzivă și discreționară, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali, o hotărâre discriminatorie întrucât nu se aplică tuturor salariaților instituției și, nu în ultimul rând, o hotărâre imorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligați să plătească angajații și nu cei care au condus instituția în ultimii ani de zile”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, situația de criză prin care trece TVR a fost generată de clasa politică, care a numit la conducerea Televiziunii Naționale, pe criterii de clientelism, ‘tot felul de politruci neprofesioniști care au jefuit instituția, transformând-o într-o anexă a Puterii’.

„În acest ultim ceas, pentru recâștigarea demnității și a drepturilor pierdute, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind consideră că singura cale de urmat o constituie finalizarea etapelor legale ale conflictului colectiv de muncă, prin declanșarea grevei generale pe termen nelimitat. De asemenea, în cel mai scurt timp, apelând eventual la sprijin internațional, trebuie începute negocierile cu conducerea Parlamentului pentru dezamorsarea conflictului”, se mai spune în comunicat.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită, totodată, Direcției Naționale Anticorupție să demareze, în regim de urgență, anchetarea acuzațiilor de corupție și de management fraudulos aduse conducerilor SRTV în ultimele rapoarte de control ale Curții de Conturi.