Medic ATI la Institutul Matei Balş, mesaj emoţionant: „În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici!”

Un medic ATI de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a transmis un mesaj emoţionant. Medicul din prima linie COVID-19 îi îndeamnă pe români să se vaccineze, precizând că o "generaţie întreagă de bunici se stinge în aceste zile".

28 oct. 2021, 09:00
Medic ATI la Institutul Matei Balş, mesaj emoţionant: „În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici!”

Medic ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, mesaj emoţionant. Dr. Elena Copaciu încearcă să-i convingă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului şi descrie coşmarul cu care se confruntă toţi cei care ajung la Terapie Intensivă.

Medic ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, mesaj emoţionant

DR Elena Copaciu spune că în aceste zile se stinge o genereaţie întreagă de bunici,  singuri în pustiul reanimărilor COVID, luptând pentru fiecare gură de aer.

„Numai dacă aţi şti! …în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie „end of life care”! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva!”, a arătat dr. Elena Copaciu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi Imagini copleșitoare cu pacienții de la ATI Timișoara. O descindere în lumea suferinței și a luptei continue cu moartea: „Mi-ar trebui mai mult de o lună ca să descriu calvarul meu și abnegația lor” VIDEO

Medicul spune că vârsta celor cu forme grave a scăzut „vertiginos”, precizând că pacienţii devin agresivi atunci când sunt întrebaţi dacă sunt sau nu vaccinaţi.

„În Covid vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos! Pacienţii devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi! „Regula” e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparţinători care aleargă disperaţi după favipiravir (prea puţine evidenţe şi prea mare risc teratogen), remdesivir (evidenţe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse şi beneficii incerte), etc. Şi tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul? Speraţi în anticorpii monoclonali – nu sunt panaceu universal şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus in vaccinuri?”, a adăugat medicul.

Elena Copaciu a menţionat că este o „veste extraordinară” că va exista şi un antiviral specific, Molnupiravir, „dar să vedem analiza organismelor FDA şi EMA şi să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenţia”.

Citeşte şi Avertisment OMS: Pandemia covid-19 este ”departe de a se fi terminat”