Medic, avertisment sumbru pentru valul 5: „Toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, o tuse mai seacă și un test pozitiv Covid”

Medicul Gabriel Diaconu avertizează cetățenii că explozia de infectări se va accelera în următoarele săptămâni, iar toți cei pe care îi cunoaștem se vor infecta.

14 ian. 2022, 08:37
Medic, avertisment sumbru pentru valul 5: „Toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, o tuse mai seacă și un test pozitiv Covid”

Medicul Gabriel Diaconu avertizează într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare că vom avea şi mai multe cazuri. De luni încolo trecem de 20.000 de îmbolnăviri pe zi şi mai toţi din cei pe care îi cunoaştem se vor infecta:

Cum se va face testarea pentru COVID-19 la medicul de familie

„Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID.  Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal”, arată medicul.   Are să fie buba când umplem iar spitalele Totodată, precizează medicul psihiatru, valul 5 este un extemporal pentru toţi. Depinde de fiecare cum va reuşi să treacă peste această perioadă critică:   „Acesta este extemporalul la istorie de la care – la propriu – nu poţi trage chiulul. Ce-ai aflat, ce-ai învăţat, cum te-ai instruit în aceşti doi ani va face, în bună măsură, diferenţa în următoarele două luni.  Ce-o mai fi ajuns şi pe la tine, ce te-o mai fi speriat unii sau luat la băşcălie alţii, prea puţin mai contează acum.  Vaxxer sau anti-vaxxer, roşu galben sau albastru, ne-om uita în ochii lipsă ai minusculului agresor din ce în ce mai îndeaproape. Unde va fi buba? Are să fie buba când cohorte întregi de lucrători, unii în domenii esenţiale, vor fi descuamaţi de boală şi ţinuţi acasă de semne sau simptome, lunga izolare sau scurta carantină.  Are să fie buba când iar umplem spitalele, că altele noi între timp n-au avut cum apărea”, spune Gabriel Diaconu.    „

Chiar dacă paturile ATI au fost suplimentate de către autorități faţă de momentul 2020, Gabriel Diaconu spune că tulpina Omicron este un pericol iminent, care nu va ocoli pe nimeni, motiv pentru care îi indeamnă pe cei care nu s-au vaccinat să o facă.

Medicul Cristian Oancea: COVID-19 va deveni o simplă viroză sau gripă după Omicron

„Dacă e să existe un orizont de argint e că, la Paşte, Hristos va învia din morţi. Dacă e să existe o ironie macabră, e că ceilalţi morţi până acum, sau până atunci, nu. Sunt câteva motive pentru care, cred, nu vei vrea să te grăbeşti să faci odată COVID cu Omicron, să scapi de coşmarul aşteptărilor. Dar poate, cel mai important este că, dacă nu te-ai vaccinat, dacă n-ai trecut anterior prin infecţie, şi totuşi eşti vehement, baţi pumnul în piept, ia priviţi, fraierilor, că nu-i aşa mare nenorocire,  S-ar putea să afli, odată infectat, că nu erai doar prost înainte. Cât că poate nici sănătatea nu îţi e chiar atât de bună pe cât o credeai.  Fii cu băgare de seamă. Atât”,  a explicat medicul.


loading...