Medic care a tratat acasă sute de pacienţi COVID-19, răpus de virusul SARS-COV2

Medicul Giuseppe Comodo, în vârstă de 69 deni, care, în cei doi ani de pandemie, a tratat sute de pacienți COVID acasă, a murit răpus de virusul SARS-COV2.

21 ian. 2022, 16:14
Medic care a tratat acasă sute de pacienţi COVID-19, răpus de virusul SARS-COV2

COVID-19 a mai făcut o victimă în rândul salvatorilor. Este vorba despre medicul Giuseppe Comodo, în vârstă de 69 de ani, un cadru medical care în cei doi ani de pandemie de coronavirus a îngrijit sute de bolnavi. Medicul era vaccinat cu trei doze.

Un medic dedicat, Giuseppe Comodo s-a infectat cu coronavirus. Pentru că boala s-a agravat, în urmă cu două săptămâni a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului Mauro Scarlato din Scafati – Salerno. Din păcate, corpul său nu a rezistat, iar colegii lui au declarat decesul, scrie La Repubblica.

Citeşte şi: Alexandru Rafila prezintă cel mai negru scenariu privind evoluţia pandemiei în România: Am putea ajunge la 76.000 de infectări pe zi

Vestea morţii medicului Giuseppe Comodo i-a întristat pe mulţi foşti pacienţi sau cunoscuţi, care au postat pe reţelele de socializare mesaje de laudă la adresa lui.

„Așa moare un medic italian. Aceștia sunt eroii cărora ar trebui să li se acorde medalia vitejii. Vă mulțumesc domnule doctor pentru că până aţi luptat până la capăt, vizitând acasă pacienții de Covid. Nu v-ați temut pentru viaţa ta. Astăzi ești alături de colegul tău Giuseppe Moscati. Mulțumesc domnule doctor nu numai pentru că mi-aţi tratat familia cu umanitate, răbdare și sensibilitate ca puțini alții”, este unul dintre mesajele postate de foştii pacienţi ai medicului.

Citeşte şi: Ce trebuie să faci dacă ai simptome COVID -19. Unde te poţi testa gratuit. HARTA centrelor de evaluare a pacienţilor cu SARS-COV 2

„El era doctorul Giuseppe Comodo, care de 2 ani tratează sute de pacienţi gratuit, în afara orelor de serviciu. A lucrat la ambulanţă, vaccinat cu 3 doze. Astăzi a murit din cauza Covid. Şi-a luat un angajament concret, zilnic, oferindu-şi profesionalismul, experienţa şi timpul liber, zi şi noapte, Crăciun, Paşte, sărbători. Departe de polemici”, a scris o altă fostă pacientă.