Medic de familie, decedat după ce a fost confirmat cu coronavirus şi a refuzat să între în izolare VIDEO

Doctorița de familie diagnosticată cu noul coronavirus în urmă cu trei săptămâni a murit. Daniela Toma, medic de familie în mai multe comune din Dâmboviţa, era în stare gravă la Terapie Intensivă, într-un spital din București.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 18:05
Medic de familie, decedat după ce a fost confirmat cu coronavirus şi a refuzat să între în izolare VIDEO

În localitatea Crângurile din județul Dâmbovița a fost scandal mare, după ce doctorița a refuzat inițial să închidă cabinetul și să intre în izolare, deși intrase în contact cu o asistentă diagnosticată cu virusul.

Starea medicului de familie s-a înrăutățit la câteva zile după internare. Din păcate, colegii nu au mai putut face nimic pentru ea și femeia în vârstă de 67 de ani a murit la Terapie Intensivă.

Localnicii din Crânguri sunt acum speriați pentru că la momentul depistării bolii, doctorul încă dădea consultații la cabinet, deși ar fi trebuit să fie în izolare după ce intrase în contact cu o asistentă cu care lucra, care fusese confirmată cu Covid-19.

Primarul localității a intervenit pentru închiderea cabinetului în care doctorița de familie oferea consultații, deși intrase în contact cu o asistentă confirmată cu Covid-19. Chiar și așa Direcția de Sănătate Publică ar fi permis ca doctorul să mai vină la serviciu încă șapte zile. La acel moment, primarul localității a intervenit și i-a spus medicului că va închide locația în care oferea consultații, aflată în subordinea Primăriei, în speranța că astfel o va obliga să rămână acasă.

Sătenii revoltați au cerut atunci intervenția primarului. Medicul de familie a fost confirmat cu Covid-19 abia pe 19 iunie, la 5 zile după ce asistența cu care lucra a primit același diagnostic. DSP Dâmbovița a precizat că toți pacienții care au intrat în contact cu medicul de familie au fost plasate în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

 


loading...